Premjerė apie sklypą „Rheinmetall“ gamyklai: sprendimai dėl kompensacijų LSMU galėtų būti paskelbti per dvi savaites

Paskelbus apie galimus Vokietijos karinės pramonės milžinės „Rheinmetall“ planus amunicijos gamyklą statyti ant Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) valdomos valstybinės žemės, esančios Radviliškio rajone esančio Baisogalos miestelio apylinkėse, premjerė Ingrida Šimonytė konkretaus sklypo vietos nekomentuoja, tačiau teigia besitikinti, kad sprendimai dėl kompensacijų universitetui galėtų būti paviešinti „per artimiausias dvi savaites“.

„Rheinmetall“ amunicijos gamyklos statybas Lietuvoje siekiama pradėti šių metų rudenį.<br>DPA/Scanpix nuotr.
„Rheinmetall“ amunicijos gamyklos statybas Lietuvoje siekiama pradėti šių metų rudenį.<br>DPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ūla Klimaševska

May 3, 2024, 5:34 PM

„Nedetalizuosiu kol kas jokių sklypų ir jokių sprendimų, bet diskusijos dėl sklypų paieškos vyksta ir, jeigu tai bus tas sklypas, kurį jūs turite omenyje, tai tikrai galimi sprendimai, kurie (...) leistų dabartiniam sklypo naudotojui nepatirti nepatogumų, taip pat yra paruošti“, – žurnalistams Klaipėdos kruizinių laivų terminale kalbėjo I. Šimonytė.

„Detalės bus tada, kai sprendimai bus priimti“, – patikslino premjerė.

Ministrė pirmininkė teigia besitikinti, kad tai bus padaryta „per artimiausias dvi savaites“.

Paklausta apie tai, ar lankysis Baisogaloje, Vyriausybės vadovė patikino, kad, jeigu iškils toks poreikis, „stengsis lankytis visur“.

„Nenoriu dabar diskutuoti apie konkretų sklypą, bet žinia, kad investuotojui reikia labai didelio sklypo tiesiog dėl veiklos specifikos. Ir jau tų didelių, gatavų sklypų nėra tiek labai daug. Jeigu kažkam teks savo dabar valdomo sklypo atsisakyti tam, kad valstybė galėtų sustiprinti savo saugumą ir gynybos pramonę, tai tikrai valstybė ieškos būdų, kaip šitą nepatogumą išspręsti“, – akcentavo ji.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija anksčiau pranešė, kad „Rheinmetall“ amunicijos gamyklos statybas Lietuvoje siekiama pradėti šių metų rudenį.

„Rheinmetall“ šį mėnesį kartu su ekonomikos ir inovacijų ministre Aušrine Armonaite ir krašto apsaugos ministru Laurynu Kasčiūnu pasirašė ketinimo protokolą dėl amunicijos gamyklos Lietuvoje statybų.

Ministerija šį mėnesį Seimui taip pat pateikė svarstyti įstatymų pakeitimus, kuriais sudaromos palankesnės sąlygos plėtoti stambius investicijų projektus.

Šie pakeitimai supaprastintų stambių projektų, kurie skirti neatidėliotiniems valstybės saugumo ir gynybos poreikiams užtikrinti sąlygas. Tai palengvintų su teritorijų planavimu, žemės sklypų formavimu ir statyba susijusias procedūras.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.